Доступність посилання

ТОП новини

Заступниця держсекретаря США обговорила нові санкції проти Росії з представниками країн Європи


Венді Шерман обговорила з європейськими дипломатами запровадження додаткових санкцій проти Росії та Білорусі з метою їхньої міжнародної ізоляції
Венді Шерман обговорила з європейськими дипломатами запровадження додаткових санкцій проти Росії та Білорусі з метою їхньої міжнародної ізоляції

Заступниця державного секретаря Венді Шерман 30 березня провела бесіду з представниками Франції, Німеччини, Італії та Великої Британії. Про це повідомив речник Державного департаменту Нед Прайс.

За його словами, розмова стосувалася, зокрема, запровадження додаткових санкцій проти Росії та Білорусі з метою їхньої міжнародної ізоляції.

У бесіді взяли участь очільники міністерств закордонних справ Франції, Італії, Німеччини та заступник міністра закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

Читайте також: «Ми не маємо права дати цій війні ще 36 днів»: Зеленський закликав Нідерланди надати Україні зброю

«Група обговорила подальші заходи щодо притягнення Російської Федерації та Білорусі до відповідальності за цю війну, розпочату за їхнім бажанням, а також необхідність того, щоб усі країни, включаючи Китайську народну республіку, утримувалися від надання матеріальної підтримки Росії», – йдеться у заяві.

Сторони також наголосили на «дедалі гіршій гуманітарній ситуації в Україні» і обговорили наслідки військового конфлікту «для глобальної продовольчої безпеки».

«Сторони домовилися продовжувати скоординовані зусилля з метою ізолювати Росію на світовій арені», – наголошується в заяві.

Шерман також «підтвердила підтримку Сполученими Штатами дипломатичних зусиль України щодо досягнення припинення вогню».

Читайте також: ЄБРР: економіка України відновиться в 2023 році, якщо в найближчі місяці буде перемир’я

Російське масштабне військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи і лікарні.

Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію», яка має на меті «демілітаризацію і денацифікацію».

Після нападу Росії в Україні ввели воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію. Країни Заходу вводять проти Росії потужні економічні санкції та продовжують надавати Україні зброю.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG