Доступність посилання

ТОП новини

У США назвали лауреатів Пулітцерівської премії


Газета The New York Times отримала престижну журналістську нагороду за висвітлення пандемії коронавірусної інфекції
Газета The New York Times отримала престижну журналістську нагороду за висвітлення пандемії коронавірусної інфекції

У США названі лауреати Пулітцерівської премії. Агентства Reuters та Associated Press, журнал Atlantic, а також газета The New York Times отримали престижну журналістську нагороду за висвітлення пандемії коронавірусної інфекції.

Журналісти Reuters, Associated Press і газет Los Angeles Times і Minneapolis Star Tribune отримали премії за висвітлення проблем, пов’язаних із расовою нерівністю в США на тлі загибелі під час затримання афроамериканця Джорджа Флойда. Премією відзначена, зокрема, робота журналістів Reuters про жертви поліцейського насильства, які не змогли домогтися справедливості в судах, уточнює «Голос Америки».

Видання BuzzFeed отримає премію за розслідування про інфраструктуру, створену владою Китаю для проведення репресій щодо уйгурів.

Пулітцерівська премія присуджується Колумбійським університетом. Вона вважається однією з найпрестижніших світових нагород у галузі журналістики. Першим лауреатом премії в 1917 році став американський журналіст Герберт Своуп. Престижний приз він отримав за серію публікацій під заголовком «Зсередини Німецької імперії» в газеті The New York World.

XS
SM
MD
LG