Доступність посилання

ТОП новини

США мають схожі з Великою Британією дані про плани Кремля в Україні – ЗМІ


Джерело телеканалу CNN підтвердило, що Кремль хоче встановили в Україні лояльну до себе владу
Джерело телеканалу CNN підтвердило, що Кремль хоче встановили в Україні лояльну до себе владу

Адміністрація США має схожу з Форін офісом Великої Британії інформацію, що метою російського вторгнення в Україну є зміна українською влади на лояльну до Москви.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на власні джерела в Державному департаменті та Білому домі.

«Поінформоване про діяльність американської та британської розвідок джерело підтвердило, що США мають подібні докази, що й Великобританія, щодо змови Росії встановити лояльну владу в Україні», – йдеться в повідомленні телеканалу.

Форін офіс Великобританії раніше розповсюдив заяву, що Москва хоче шляхом агресії змінити владу в Україні. Кремль як потенційного кандидата розглядає колишнього народного депутата Євгена Мураєва. За даними МЗС Сполученого Королівства, російська розвідка підтримує контакти й з іншими українськими політиками-втікачами: Миколою Азаровим, Сергієм Арбузовим, Володимиром Сівковичем та Андрієм Клюєвим.

Росія у відповідь звинуватила Лондон в ескалації ситуації довкола України.

З осені минулого року у ЗМІ почали з’являтися повідомлення з посиланням на дані розвідки про концентрацію російських військ на кордоні з Україною. США й інші країни Заходу припустили, що Москва готує військове вторгнення. Кремль ці заяви відкинув і зажадав від США і НАТО «гарантій безпеки», зокрема, не розширювати Альянс на схід. Представники Заходу заявляли, що на поступки в принципових питаннях не підуть.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG