Доступність посилання

ТОП новини

США проводять перші переговори з талібами після захоплення ними влади в Афганістані


«Ми будемо тиснути на «Талібан», щоб він поважав права всіх афганців, включно з жінками і дівчатами», – сказав представник США
«Ми будемо тиснути на «Талібан», щоб він поважав права всіх афганців, включно з жінками і дівчатами», – сказав представник США

Офіційні особи США проводять у столиці Катару Досі перші переговори віч-на-віч із представниками «Талібану» після виведення з Афганістану американських військ та захоплення талібами влади в цій країні.

Держдепартамент підтвердив, що такі переговори відбуваються 9 і 10 жовтня в місті, де представники США багато разів зустрічалися з талібами для досягнення можливої мирної угоди.

«Ми будемо тиснути на «Талібан», щоб він поважав права всіх афганців, включно з жінками і дівчатами, а також сформував інклюзивний уряд за широкої підтримки (суспільства). Оскільки Афганістан стикається з перспективою серйозного падіння економіки та можливої гуманітарної кризи, ми також тиснутимемо на «Талібан», щоб він дозволив гуманітарним установам вільний доступ до необхідних територій», – сказав представник США.

Зустріч не свідчить про те, що Сполучені Штати офіційно визнають владу талібів в Афганістані, уточнює американське зовнішньополітичне відомство.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG