Доступність посилання

ТОП новини

Суд відпустив підозрюваного у вбивствах на Майдані Косенка під домашній арешт


Володимир Косенко в залі суду, 19 лютого 2020 року
Володимир Косенко в залі суду, 19 лютого 2020 року

Печерський районний суд Києва відпустив колишнього офіцера окремого загону спецпризначення «Омега» Володимира Косенка під домашній арешт, повідомляє кореспондент Радіо Свобода з зали суду.

На засіданні були присутні потерпілі у справах Майдану активісти та прихильники Косенка. За словами кореспондента, між ними час від часу виникали суперечки.

Як зазначає «Громадське», рокурор Ігор Земсков клопотав перед судом про арешт Косенка у слідчому ізоляторі Служби безпеки України з огляду на можливість його переховування. Натомість захист затриманого назвав висунуту йому підозру необґрунтованою.

Зрештою суддя Олексій Соколов відмовився заарештувати Володимира Косенка і зобов’язав його носити електронний браслет.​

Потерпілі по справах Майдану громадські активісти зустріли ухвалу вигуками «ганьба».

Читайте також: «Слуга народу» Бужанський пояснив, чому не вшанував стоячи пам’ять загиблих учасників Революції гідності​

Колишнього офіцера окремого загону спецпризначення та боротьби з тероризмом МВС «Омега» Володимира Косенка затримали напередодні, 18 лютого.

Йому інкримінують «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб», перевищення влади та службових повноважень, закінчений замах на умисне вбивство.

За даними слідства, 20 лютого 2014 року офіцер «Омеги» разом з іншими представниками правоохоронних органів, здійснював прицільні постріли на ураження у напрямку беззбройних людей на вулиці Інститутській та майдані Незалежності в Києві. У ДБР заявили, що затриманий поранив одного з мітингувальників, а ще в одного здійснив смертельний постріл.

Косенка підозрюють в тому, що він 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській із табельної зброї застрелив учасника акції протесту Олега Ушневича та поранив Віталія Гукова.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану потерпіли 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули – більшість загинули в лютому 2014 року. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, із 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG