Доступність посилання

ТОП новини

«Сирійські демократичні сили» заявляють про наступ на останній притулок «Ісламської держави»


Автомобілі Збройних сил США, які підтримують СДС, поблизу селища Багуз, Сирія, січень 2019 року
Автомобілі Збройних сил США, які підтримують СДС, поблизу селища Багуз, Сирія, січень 2019 року

Військове об’єднання «Сирійські демократичні сили» за підтримки Сполучених Штатів Америки готуються почати наступ на останній прихисток угруповання «Ісламська держава» – про це заявив речник СДС Мустафа Балі.

За його словами, протягом останніх десяти днів з оточеної території евакуювали понад 20 тисяч цивільних.

Читайте також: Правозахисники повідомляють про загибель 42 бойовиків ІД і цивільних внаслідок удару сил коаліції​

Балі написав у своєму Twitter, що «Сирійські демократичні сили» рухаються до останнього селища в Північній Сирії, яке перебуває під контролем екстремістів.​

«Селище Багуз, яке лишається останнім прихистком «ІДІЛ», скоро буде очищене», – пообіцяв він.

Перед тим речник СДС поспілкувався з виданням Reuters, якому анонсував, що наступ має на меті завершити протистояння з «Ісламською державою».

«Бій почнеться сьогодні увечері і його метою буде знищити останні залишки терористичної організації», – заявив він, назвавши заплановану операцію «останньою битвою».

Читайте також: СБУ: до суду відправлені сім справ через сприяння бойовикам у Сирії​

«Сирійські демократичні сили» – це об’єднання збройної опозиції в Сирії, до якого входять курдські загони самооборони, різноманітні арабські опозиційні групи, ассирійські і туркменські загони.

7 лютого президент Сполучених Штатів Дональд Трамп припустив, що незабаром США зможуть оголосити про кінець боротьби з «ІД».

14 січня Трамп офіційно заявив про початок виведення американських військ із Сирії.

У Сирії від 2011 року триває громадянська війна, внаслідок якої загинули понад 400 тисяч людей. Росія, втрутившись у цей конфлікт, надає в ньому підтримку президентові Сирії Башару Асаду – режимові якого значна частина світу, і західного, і арабського, відмовила в легітимності.

XS
SM
MD
LG