Доступність посилання

ТОП новини

Пхеньян заявляє, що американський солдат Тревіс Кінґ «незаконно вдерся» на територію КНДР


Демілітаризована зона на межі Південної Кореї та КНДР
Демілітаризована зона на межі Південної Кореї та КНДР

Американський солдат, який у липні втік через кордон із Північною Кореєю, «визнав, що вдергся незаконно», повідомило 16 серпня з посиланням на результати розслідування державне інформаційне агентство КНДР – Центральне телеграфне агентство Кореї.

Цей звіт є першим публічним коментарем Північної Кореї щодо справи Тревіса Кінґа.

«Під час розслідування Тревіс Кінґ зізнався, що вирішив переїхати до КНДР, оскільки відчував невдоволення нелюдським жорстоким поводженням і расовою дискримінацією в армії США», – стверджує офіційна агенція КНДР.

Ще 18 липня міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін підтвердив, що американський військовий незаконно перетнув кордон Північної Кореї.

Раніше американські медіа з посиланням на збройні сили США в Кореї повідомили, що військовий США на ім’я Тревіс Кінґ перетнув кордон між Республікою Корея та КНДР.

За словами представника американського контингенту в Кореї, Командування ООН зв’язалося з Північною Кореєю щодо втікача.

Як заявляють посадовці, яких цитує Reuters, солдат був відряджений до селища Пханмунджом у спільній зоні безпеки, коли перетнув військово-демаркаційну лінію з КНДР. Його мотиви невідомі, але перед тим він визнав свою провину в справі про напад та пошкодження поліцейської машини в жовтні минулого року. Він відбув свій термін під вартою і мав повернутися до своєї військової частини в США, але втік із аеропорту після проходження контролю.

Читайте також: Жителі КНДР повідомляють про голод, поки влада проводить паради проти США

Один із американських посадовців на умовах анонімності розповів журналістам, що на Кінґа чекало дисциплінарне стягнення вдома. Неясно, чи це було пов’язано з жовтневим інцидентом.

Вважається, що востаннє американський солдат потрапляв до Північної Кореї в 1982 році.

У червні 2017 року в США помер студент Отто Вомрбієр, який до того був ув’язнений у Північній Кореї за звинуваченнями в крадіжці пропагандистського плаката. Мати юнака наполягала, що його катували в ув’язненні в тоталітарній комуністичній країні, він повернувся додому в стані коми.

XS
SM
MD
LG