Доступність посилання

ТОП новини

Труба: ДБР має 13 проваджень щодо Порошенка


Петро Порошенко, п’ятий президент України, лідер партії «Європейська солідарність»
Петро Порошенко, п’ятий президент України, лідер партії «Європейська солідарність»

Державне бюро розслідувань має 13 проваджень щодо п’ятого президента України Петра Порошенка, останнім із них є зареєстроване цього тижня провадження щодо недекларування доходів. Про це 9 жовтня повідомив директор ДБР Роман Труба.

«У всіх провадженнях експрезидент допитується як свідок. Кримінально-процесуальне законодавство не має звинувачувального характеру. Основна мета – дослідження всіх обставин, і всі учасники кримінально-процесуального закону є партнерами для ДБР, партнерами для слідчого. І Петро Порошенко також повинен це розуміти. В його інтересах надати свідчення, щоб слідчі якомога швидше могли дослідити обставини і встановити реальну картину. На жаль, експрезидент не поєднує (очевидно, не поділяє – ред.) цієї позиції. Ми пропонуємо співпрацю – він пропонує протистояння. Ми пропонуємо йому дослідження всіх обставин справи – він займається політикою біля приміщення Державного бюро розслідувань», – сказав Труба на пресконференції в Києві.

Читайте також: Гарант-фігурант: інформація про 12 проваджень ДБР, щодо яких Порошенко ходить на допити

У серпні Державне бюро розслідувань підтвердило Радіо Свобода, що працює над 12 провадженнями щодо ймовірних зловживань з боку попереднього керівництва держави, зокрема, п’ятого президента Петра Порошенка. Раніше директор бюро Роман Труба говорив про 11. Водночас, у Генпрокуратурі заявляли, що у всіх провадженнях Порошенко фігурує виключно як свідок.

13 вересня Порошенко приходив на допит у ДБР.

Колишній президент заявив, що справи, в яких він фігурує, інспіровані колишнім першим заступником голови адміністрації президента-втікача Януковича Андрієм Портновим і є «яскравим підтвердженням того реваншу, який сьогодні, як ракова пухлина, намагається поширюватися Україною».

XS
SM
MD
LG