Доступність посилання

ТОП новини

В Україні почалися міжнародні війcькові навчання «Три мечі-2021» із участю 1200 військовослужбовців


Учасники – військовослужбовці, які входять до литовсько-польсько-української бригади імені великого гетьмана Костянтина Острозького, а також військові США
Учасники – військовослужбовці, які входять до литовсько-польсько-української бригади імені великого гетьмана Костянтина Острозького, а також військові США

На Львівщині, на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, 19 липня розпочалися міжнародні військові навчання «Три мечі-2021», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У них беруть участь 1200 військовослужбовців із України, Польщі, Литви, які входять до литовсько-польсько-української бригади імені великого гетьмана Костянтина Острозького, а також зі США.

«Три мечі-2021» вперше відбуваються на території України. Ці військові навчання скеровані на покращення і поглиблення партнерства і військової співпраці країн Люблінського трикутника: Польщі, Литви й України.

Читайте також: Хто захистить українське небо? Військові льотчики звільняються з Повітряних сил ЗСУ

У рамках навчань військовослужбовці проводитимуть навчальні стрільби зі стрілецької зброї, здійснюватимуть польоти на вертольотах армійської авіації. Під час занять на навчальних ділянках полігону залучатиметься бронетехніка.

Читайте також: Кораблі США покинули Чорне море після навчань Sea Breeze

Через те, що це одні з найбільших військових навчань, територія Яворівського полігону, як неформально відомий МЦМБ, охороняється підрозділами Військової служби правопорядку Збройних сил України.

У навчаннях братимуть участь понад 1200 військовослужбовців, 200 бойових машин із 4 країн – Литви, Польщі, України та Сполучених Штатів Америки. Навчання триватимуть до 30 липня.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG