Доступність посилання

ТОП новини

Україна відновлює міжнародне пасажирське авіасполучення з 15 червня


Уряд на засіданні 12 червня ухвалив рішення про відновлення роботи пунктів пропуску і пунктів контролю в аеропортах України, а також про забезпечення можливості перетину кордону іноземними громадянами
Уряд на засіданні 12 червня ухвалив рішення про відновлення роботи пунктів пропуску і пунктів контролю в аеропортах України, а також про забезпечення можливості перетину кордону іноземними громадянами

В Україні з 15 червня відновлюється міжнародне регулярне пасажирське авіасполучення після кількох місяців перерви, пов’язаної з карантином, запровадженим через поширення коронавірусу.

Уряд на засіданні 12 червня ухвалив рішення про відновлення роботи пунктів пропуску і пунктів контролю в аеропортах України, а також про забезпечення можливості перетину кордону іноземними громадянами.

«Уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд для іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів. Ці зміни дадуть змогу відновити роботу підприємств авіаційного транспорту і налагодити міжнародне повітряне сполучення», – повідомив тоді міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

За його словами, пасажирів з України готові приймати аеропорти п’ятьох країн.

З 15 червня літаки з України готові приймати Албанія, США (без обмежень на кордоні) та Велика Британія (з дотриманням 14-денного карантину).

З 27 червня українські літаки прийматимуть в Тунісі (з тестуванням після прибуття).

З 1 липня громадян, можливо, прийматимуть Кіпр, Чорногорія, Грузія та Греція. Вони розглянуть питання відкриття кордонів після покращення епідемічної ситуації в Україні, де в останні два дні виявляють понад 600 нових випадків COVID-19.

Заступник голови МЗС Євгеній Єнін днями казав, що «наразі є позитивні сигнали», які дають змогу очікувати відновлення авіасполучення з Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Туреччиною та Кіпром.

У прикордонній службі додали, що, за рішенням Кабіну, з переліку тимчасово закритих пунктів пропуску вилучили 15 міжнародних аеропортів.

«Варто зауважити, що серед 15 пунктів пропуску для повітряного сполучення, в яких відновлено роботу, в 13 можливі пасажирські перевезення», – заявила ДПСУ 13 червня.

З повідомленням, закритими залишаться 40 пунктів пропуску на кордоні з Росією і Білоруссю та річковий пункт пропуску у Київському порту.

Пасажирські авіаперевезення зупинилися в березні після початку карантину у зв’язку із загрозою COVID-19.

XS
SM
MD
LG