Доступність посилання

ТОП новини

В. о. мера Луцька заразився COVID-19


При цьому чиновник наголосив, що продовжує виступати проти віднесення міста до «червоної» зони епідемічної небезпеки
При цьому чиновник наголосив, що продовжує виступати проти віднесення міста до «червоної» зони епідемічної небезпеки

Виконувач обов’язків міського голови Луцька Григорій Пустовіт повідомив, що заразився коронавірусним захворюванням COVID-19 і вже тиждень перебуває на самоізоляції.

«Так сталося, що і мене не оминув COVID-19. Де це відбулось і коли це сталося, мені достеменно невідомо, однак, допускаю, що, найбільш ймовірно, я інфікувався під час пікетування міської ради підприємцями з Центрального ринку. Разом із тим нікого не хочу звинувачувати. Раз захворів, винен сам. Думаю, що відтепер працівники міської ради зрозуміють, чому я жорстко вимагав від них дотримання масочного режиму та інших обмежувальних карантинних заходів, і сам, у першу чергу, їх дотримувався. Це були заходи нашої спільної безпеки», – написав Пустовіт у фейсбуці 9 серпня.

При цьому чиновник наголосив, що продовжує виступати проти віднесення міста до «червоної» зони епідемічної небезпеки.

«Не дивлячись на те, що я захворів на COVID-19, я продовжую, як і раніше, виступати рішуче проти спроби необґрунтованого та безпідставного внесення нашого міста Луцьк до «червоної» зони епідемічної небезпеки, і, як наслідок, можливого створення суттєвих проблем і незручностей для лучан», – написав Пустовіт.

Від 1 серпня в Україні почали діяти нові правила адаптивного карантину, за якими регіони країни ділять на чотири зони, відповідно до темпів поширення COVID-19: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону».

Луцьк спершу потрапив до «червоної» зони, що викликало критику місцевої влади. Згодом місто перенесли до «помаранчевої» зони.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG