Доступність посилання

ТОП новини

Степанов: є домовленості на понад 22 мільйони доз вакцин від коронавірусу


Термінів поставок цих вакцин до України міністр не навів
Термінів поставок цих вакцин до України міністр не навів

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляє, що Україна має «домовленості і контракти» на поставки більше ніж 22 мільйонів доз вакцин від коронавірусу від різних світових виробників. Степанов сказав про це на брифінгу 30 березня.

«Це і компанія AstraZeneca, і компанія Pfizer, американська компанія Novavax, китайська компанія Sinovac. І далі ми будемо продовжувати укладати контакти і отримувати вакцини від інших, у тому числі, виробників. Це як прямі контракти, наприклад, на AstraZeneca Covishield чи з компанією Sinovac на вакцину Coronavac або з Novavax, так і контракти в рамках міжнародної ініціативи COVAX – та ж AstraZeneca і Pfizer», – сказав Степанов.

Термінів поставок цих вакцин до України міністр не навів.

На початку березня Міністерство охорони здоров’я ухвалило рішення про реєстрацію в Україні вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac. Також в Україні зареєстровані вакцини американської компанії Pfizer та Covishield від Oxford/AstraZeneca, яка отримана з Індії, якраз нею лише і вакцинують наразі в Україні.

Україна розпочала вакцинацію від COVID-19 препаратом Covishield 24 лютого.

За даними Міністерства охорони здоров’я, від початку кампанії з вакцинації щеплення отримали 212 898 людей, двоє завершили вакцинацію.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG