Доступність посилання

ТОП новини

Криза у Венесуелі: США ввели санкції проти російського банку


Американська влада вважає, що «Еврофинанс Моснарбанк» обслуговує операції венесуельської нафтогазової корпорації PDVSA
Американська влада вважає, що «Еврофинанс Моснарбанк» обслуговує операції венесуельської нафтогазової корпорації PDVSA

До санкційного списку США, пов’язаного з кризою у Венесуелі, потрапив російський банк «Еврофинанс Моснарбанк». Санкцій було введено минулого тижня.

Американська влада вважає, що «Еврофинанс Моснарбанк» обслуговує операції венесуельської нафтогазової корпорації PDVSA, яка була внесена до списку санкцій США в січні, зазначає 11 березня російська служба Радіо Свобода.

Майже половиною акцій російського банку володіє національний банк Венесуели. Інші акціонери – структури ВТБ та «Газпромбанка».

«Моліться за мене» – Мадуро венесуельцям
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

У Венесуелі триває конституційна криза, викликана неприйняттям опозицією влади президента Ніколаса Мадуро.

Від 2014 року в країні регулярно спалахують вуличні протести проти президента. Венесуела, що володіє найбільшими запасами нафти, роками потерпає від браку харчів і медикаментів. У 2018 році показник інфляції в країні перевищив позначку в один мільйон відсотків.

У січні лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента і зажадав проведення незалежних виборів. Гуайдо підтримали США, багато країн Латинської Америки і більшість країн Євросоюзу.

Чинного президента Ніколаса Мадуро вважають легітимним Росія, Китай, Куба і Мексика. Москва звинувачує Вашингтон в намірі силою змінити владу у Венесуелі.

XS
SM
MD
LG