Доступність посилання

ТОП новини

Москва планує витратити на відновлення Керченського мосту щонайменше мільярд рублів


Наслідки руйнування Керченського мосту 17 липня 2023 року
Наслідки руйнування Керченського мосту 17 липня 2023 року

Відновлення Керченського мосту обійдеться російському бюджету в суму від одного мільярда до 1,3 мільярда рублів (тобто від 408 до 530 мільйонів гривень), повідомляють російські інформагенції з посиланням на віцепремʼєра уряду РФ Марата Хуснулліна.

За його словами, для ремонту мосту необхідно звести додатковий міст довжиною 250 метрів, на якому працюватимуть великовантажні крани – ними планується підняти пошкоджені прольоти мосту.

«Вже вчора розпочали перекидання труб, металоконструкцій із Тольятті. За два місяці ми його (тимчасовий міст) збудуємо», – додав Хуснуллін.

17 липня на Керченському мосту стався вибух, внаслідок якого загинула сімейна пара, яка перебувала в одному з автомобілів і незаконно перетинала українсько-російський кордон, їхня 14-річна дочка зазнала травм. Також було пошкоджено автомобільну частину мосту. Влада РФ звинуватила в атаці на міст ЗСУ. Українська сторона про причетність до вибуху офіційно не оголошувала.

У ніч на 18 липня мостом було запущено рух легкових автомобілів однією зі смуг, яка не постраждала при вибуху. Наразі рух здійснюється в реверсивному режимі. За словами Марата Хуснулліна, двосторонній рух з одного боку мосту планується запустити до середини вересня, з другого — до листопада.

XS
SM
MD
LG