Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ заявляє про створення нової групи для дослідження походження SARS-CoV-2


Як заявляють у відомстві, дослідження походження коронавірусу повинно здійснюватися не для того, щоб покласти на когось провину, а щоб задати стандарт для всіх наступних випадків передачі вірусів від тварин до людей
Як заявляють у відомстві, дослідження походження коронавірусу повинно здійснюватися не для того, щоб покласти на когось провину, а щоб задати стандарт для всіх наступних випадків передачі вірусів від тварин до людей

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє про створення нової групи для дослідження походження коронавірусу SARS-CoV-2. Про це йдеться в повідомленні організації 12 серпня.

ВООЗ закликала уряди країн «відмовитися від політизації ситуації та співпрацювати, аби прискорити дослідження походження (коронавірусу – ред.) і, що важливо, працювати разом, аби розробити спільний підхід до патогенів, які виникатимуть у майбутньому і потенційно призводитимуть до пандемії».

Як заявляють у відомстві, дослідження походження коронавірусу повинно здійснюватися не для того, щоб покласти на когось провину, а щоб задати стандарт для всіх наступних випадків передачі вірусів від тварин до людей.

Читайте також: У США схвалили додаткову дозу вакцини проти COVID-19 для людей із ослабленою імунною системою

«Міжнародна наукова дорадча група щодо походження нових патогенів, або SAGO – це нова дорадча група для ВООЗ, яка буде відповідати за консультування ВООЗ щодо розвитку глобального підходу для систематичного вивчення походження майбутніх патогенів, які потенційно можуть спричинитися до пандемії. Для SARS-CoV-2 вона допоможе швидко застосовувати рекомендовані дослідження, зазначені в звіті від березня 2021 року», – йдеться в повідомленні.

ВООЗ оголосила про початок розгляду кандидатів на членство в SAGO, висловивши надію, що всі держави-члени долучаться до цієї групи.

«ВООЗ сподівається на продовження попередніх місій до Китаю щодо SARS-CoV-2, так само як і інших місій, які вивчають походження, наприклад, SARS-CoV, MERS-CoV, пташиного грипу, вірусів Ласса та Еболи», – заявляє організація.

Читайте також: «Все йде до того, що це буде ще один респіраторний патоген». Прогнози вірусолога щодо пандемії

Вона також додає, що Китай та інші члени звернулися до ВООЗ щодо «лабораторної гіпотези» походження коронавірусу, заявляючи про політизацію цієї справи. Натомість в організації вважають, що наразі недостатньо наукових доказів, аби виключити будь-яку гіпотезу.

Станом на 5 серпня число підтверджених випадків зараження коронавірусною хворобою COVID-19 у світі перевищило 200 мільйонів.

Нове довкола COVID-19 (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00
Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG