Доступність посилання

ТОП новини

Єрмак: на Мальті «формулу миру» готові обговорити представники понад 60 країн


Попередня аналогічна зустріч у Саудівській Аравії, на яку прибули представники понад 40 країн, серпень 2023 року
Попередня аналогічна зустріч у Саудівській Аравії, на яку прибули представники понад 40 країн, серпень 2023 року

Третя зустріч щодо реалізації «формули миру», запропонованої президентом України Володимиром Зеленським, «має стати майданчиком для напрацювання конкретних рішень для підготовки Глобального саміту миру на рівні лідерів держав». Про це пізно ввечері 26 жовтня написав голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

За його словами, участь у зустрічі на рівні радників із національної безпеки, яка запланована на Мальті, вже підтвердили понад 60 представників країн світу.

«Це країни Заходу, Глобального Півдня. На зустрічі розглядатимуться пункти Формули миру щодо продовольчої, енергетичної та ядерної безпеки, гуманітарних питань включно з поверненням українських військових та викрадених Росією дітей, а також відновлення територіальної цілісності України», – написав Єрмак у телеграмі.

Попередні консультації щодо мирного врегулювання в Україні відбулися на початку серпня в місті Джидда в Саудівській Аравії. У зустрічі брали участь представники понад 40 країн. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав «історичною перемогою» участь спеціального представника уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуея в зустрічі радників лідерів держав і представників МЗС у Джидді.

Форум

XS
SM
MD
LG