Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International заявляє про неприпустимість примусового годування Олега Сенцова


Олег Сенцов кілька разів відмовлявся від госпіталізації, побоюючись, що його почнуть примусово годувати
Олег Сенцов кілька разів відмовлявся від госпіталізації, побоюючись, що його почнуть примусово годувати

Українське представництво правозахисної організації Amnesty International оприлюднило заяву у зв’язку із повідомленням про припинення Олегом Сенцовим голодування у зв’язку із загрозою примусових заходів.

«Ми заявляємо про недопустимість примусового годування, яке є фактично різновидом тортур, і вимагаємо надання Олегові своєчасної та ефективної медичної допомоги. Ми продовжуємо вимагати його негайного звільнення з в’язниці!» – написали правозахисники у Facebook.

Український режисер Олег Сенцов написав листа, в якому зазначив, що припинить голодування 6 жовтня, і попросив пробачення у тих, «кого підвів». Листа проектові Радіо Свобода і «Голосу Америки», телеканалові «Настоящее время», передав адвокат українця Дмитро Дінзе.

Олег Сенцов повідомив, що припинить голодування 6 жовтня – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:48 0:00

Наприкінці вересня стало відомо, що Сенцова доставили з колонії в Лабитнангську міську лікарню. Раніше його адвокат Дмитро Дінзе розповідав, що Сенцов кілька разів відмовлявся від госпіталізації, побоюючись, що його почнуть примусово годувати.

Читайте також: «Смерті ми не потрібні»: правозахисниця оприлюднила лист від Клиха Сенцову

Олег Сенцов засуджений у Росії на 20 років ув’язнення за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму. Режисер відкидає звинувачення.

Від 14 травня він голодував у російській колонії з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, утримуваних у Росії. Він неодноразово заявляв, що голодуватиме «до кінця».

XS
SM
MD
LG