Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський повідомив про 9 загиблих через російський удар по Покровську


Офіс Генерального прокурора припускає, що російські війська вдарили по Покровську «Іскандерами»
Офіс Генерального прокурора припускає, що російські війська вдарили по Покровську «Іскандерами»

Через російський удар по житловому будинку в Покровську загинули дев’ятеро людей – про це заявив президент України Володимир Зеленський увечері 8 серпня.

«Дев’ять людей загинули. Мої співчуття рідним і близьким. 82 людини поранено. Усім надається необхідна допомога. Серед поранених – двоє дітей, обидва хлопці, один із них – у важкому стані. Його звати Микита, всього лише 11 років дитині, учень 6-го класу школи», – заявив він.

Він також звернув увагу на те, що другий ракетний удар відбувся вже після початку рятувальної операції:

«Таке свідоме рішення терористів – завдати найбільше болю, найбільше шкоди. І за це буде максимальна відповідальність Росії – хоч би як розвивалися події, але вироки проти терористів повинні бути».

Читайте також: У ДСНС повідомили про завершення аварійно-рятувальних робіт на місці удару РФ у Покровську

Він також відзначив учасників рятувальної операції, в тому числі співробітників служби цивільного захисту Андрія Самусіна, Олександра Шило, Вячеслава Філюшина, працівників Національної поліції Олександра Чівенкова і Володимира Нікуліна.

«Особливо вдячний усім медикам, які працюють для людей у Покровську та інших містах Донеччини, а особливо сьогодні відзначу фельдшера швидкої міста Мирноград Катерину Железняк та лікаря-хірурга покровської лікарні Ігоря Клімова», – додав він.

Російські війська завдали двох ракетних ударів по житловому будинку в Покровську увечері 7 серпня. Офіс Генерального прокурора припускає, що російські війська вдарили по Покровську «Іскандерами».

Читайте також: «Повторний удар був саме по поліцейських і рятувальниках»: Кириленко щодо атаки на Покровськ

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста, які перебувають у межах досяжності їхніх ракет, безпілотників, артилерії, РСЗО.

Росія, попри докази та свідчення, з перших днів повномасштабного вторгнення заперечує відповідальність своїх військових у воєнних злочинах проти українських цивільних та військових.

XS
SM
MD
LG