Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський зустрівся з Сікорським, який повернувся на посаду міністра закордонних справ Польщі


Президент України Володимир Зеленський і міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Київ, 22 грудня 2023 року
Президент України Володимир Зеленський і міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Київ, 22 грудня 2023 року

Президент України Володимир Зеленський 22 грудня в Києві прийняв міністра закордонних справ Республіки Польща Радослава Сікорського, повідомляє офіційний сайт глави держави.

Президент подякував за вагому підтримку України з боку Польщі у протидії повномасштабному російському вторгненню та надання прихистку українським громадянам, які рятувалися від бойових дій.

«Сподіваємось на відкриття нової сторінки в наших відносинах. Ми дуже сильні сусіди зі спільною історією. Ми раді вас бачити тут. Сподіваюся, що прем’єр-міністр Польщі також знайде можливість приїхати до України за найближчої нагоди», – наголосив Зеленський.

Президент України та глава МЗС Польщі обговорили подальшу взаємодію в оборонній сфері та ключові потреби Сил оборони України. Зеленський та Сікорський також говорили про створення спільних виробництв, можливість закупівлі польської зброї, яка показала результат на полі бою.

Радослав Сікорський – польський політик із партії «Громадянська платформа», який повернувся на посаду міністра закордонних справ після перемоги очолюваної цією партією коаліції на парламентських виборах. Він уже керував зовнішньополітичним відомством Польщі в попередньому уряді Дональда Туска в 2007–2014 роках.

Форум

XS
SM
MD
LG