Доступність посилання

ТОП новини

В ОП розповіли, про що Зеленський говорив із Пенсом


Майк Пенс прибув до Києва 29 червня з неанонсованим візитом – уперше з початку повномасштабної російської агресії
Майк Пенс прибув до Києва 29 червня з неанонсованим візитом – уперше з початку повномасштабної російської агресії

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з колишнім віцепрезидентом США, потенційним кандидатом від республіканців на президентських виборах 2024 року Майком Пенсом відзначив «надзвичайно важливу потужну підтримку» України з боку американського народу, президента США Джозефа Байдена, Конгресу й обох партій. Про це повідомив Офіс президента України 29 червня.

Майк Пенс прибув до Києва з неанонсованим візитом – уперше з початку повномасштабної російської агресії.

«Це підтримка не лише зброєю, що є основним пріоритетом сьогодні. США надають нам фінансову допомогу, гуманітарну й політичну підтримку. Цінуємо, що обидві головні партії США – Республіканська й Демократична – залишаються єдиними в підтримці України. І, звичайно, ми відчуваємо потужну підтримку народу Сполучених Штатів», – наголосив він.

Зеленський також «докладно поінформував» Пенса про ситуацію на полі бою, поділився українською оцінкою нещодавніх подій у РФ і того, як вони вплинуть на безпеку в регіоні.

Президент наголосив на «першочерговій важливості» продовження й посилення оборонної допомоги Україні з боку партнерів, зокрема артилерією та далекобійною зброєю, і відзначив важливість якнайшвидшої підготовки українських пілотів і надання Україні бойових літаків F-16.

Крім того, як йдеться в повідомленні, президент України заявив, що партнери на Вільнюському саміті НАТО «мають продемонструвати рішучість і дати Україні визначеність щодо майбутнього членства».

«Це те, що мотивуватиме наших людей. І це також зброя, тільки політична. Можливо, вона навіть потужніша за ракети. Для цього ми маємо побачити своє майбутнє в НАТО», – сказав Зеленський.

У червні США надали Україні пакети оборонної допомоги обсягом 2,1 мільярда доларів і 500 мільйонів доларів, а загальний обсяг наданої підтримки з лютого минулого року сягнув понад 43 мільярдів доларів.

За даними американського телеканалу NBC, Пенс у ході візиту до Києва заявив про свою підтримку України, на його думку, США повинні грати провідну роль у боротьбі країни проти Росії.

«Приїхати сюди просто як приватна особа – мати можливість на власні очі побачити героїзм українських солдатів, побачити героїзм людей тут, в Ірпіні, побачити родини, чиї будинки Були буквально обстріляні в розпал безсовісного та неспровокованого російського вторгнення – це лише зміцнює мою рішучість виконувати свою частину, продовжувати закликати до сильної підтримки США наших українських друзів та союзників», – сказав NBC News Пенс.

За даними CNN, колишній віцепрезидент США під час візиту також побував у Бучі, Ірпіні та Мощуні, які сильно постраждали через російську окупацію у лютому-березні минулого року.

На початку червня Майк Пенс подав до Федеральної виборчої комісії заяву про висування своєї кандидатури на посаду президента на виборах 2024 року. Пенс представляє Республіканську партію, він змагатиметься з колишнім президентом Дональдом Трампом за висування кандидатом у президенти США від республіканців.

XS
SM
MD
LG