Доступність посилання

ТОП новини

Землетрус у Туреччині: в Україну повернулась перша група рятувальників


Рятувальники витягують Хатіде Акар із обваленої будівлі 13 лютого 2023 року, ілюстративне фото
Рятувальники витягують Хатіде Акар із обваленої будівлі 13 лютого 2023 року, ілюстративне фото

Із Туреччини повернулася перша група працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив у фейсбуці.

«Понад тиждень наші фахівці з ДСНС України допомагали турецьким колегам розшукувати людей під завалами та ліквідовувати наслідки землетрусів. Не дивлячись на те, що Україна сама нині у полум’ї війни, ми готові надати потребуючим підтримку в біді. Бо сильні завжди допомагають та рятують. Слабкі ж здатні тільки нищити та вбивати», – зазначив він.

Очільник МВС подякував рятувальникам за службу та привітав із поверненням додому.

Число жертв землетрусу, який стався 6 лютого в Туреччині та Сирії, перевищило 45 тисяч людей.

31-річний півзахисник збірної Гани і турецького клубу «Хатайспор» Крістіан Атсу загинув під час руйнівного землетрусу, що стався 6 лютого. Про те, що тіло футболіста було знайдене під уламками будинку, де він жив, 18 лютого повідомили клуб «Хатайспор» і Федерація футболу Туреччини.

Крістіан Атсу понад 10 років грав у різних європейських футбольних лігах. Його доросла карʼєра розпочалася в 2011 році в португальському «Порту», в 2013 році він перейшов до англійського «Челсі», звідти як орендований гравець виступав у кількох клубах. У 2016 році став футболістом іншої англійської команди, «Ньюкасла», де до 2021 року був гравцем основного складу (провів за клуб понад 100 матчів). У 2014 році був учасником чемпіонату світу в складі команди Гани.

XS
SM
MD
LG