Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ за добу знищили 14 російських повітряних цілей – командування


Український військовий оглядає розгінну ступінь російської балістичної ракети, яка впала в полі на Харківщині, 25 квітня 2022 року
Український військовий оглядає розгінну ступінь російської балістичної ракети, яка впала в полі на Харківщині, 25 квітня 2022 року

Збройні сили України за добу 7 травня знищили 14 повітряних цілей російських військ, повідомило Командування повітряних сил ЗСУ в ніч на 8 травня.

Йдеться про:

  • один гелікоптер,
  • 11 БпЛА (ОТР),
  • дві крилаті ракети.

«Авіація Повітряних сил продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по позиціях окупантів на різних напрямках. А справжні авіаційні баталії із залученням десятків літаків, розгортаються поблизу українського острова Зміїний в акваторії Чорного моря, де противник зазнає відчутних втрат, як в «острівних силах», так і в морських суднах», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу ЗСУ, втрати живою силою Росії у повномасштабній війні проти України перевищили 25 тисяч.

Москва про свої втрати у війні проти України останнім часом не повідомляє. 25 березня лише вдруге від початку масштабного вторгнення російська сторона оприлюднила дані про втрати російських військ, згідно з якими 1 351 російський військовослужбовець загинув, ще 3 825 – зазнали поранень​.

7 квітня речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков в інтервʼю Sky News визнав, що російські війська зазнали «значних втрат» в Україні.

За оцінками НАТО, про які писало видання Time ще 24 березня, за час військових дій могли бути вбиті на той час від 7 до 15 тисяч російських військових.

XS
SM
MD
LG