Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала двох підозрюваних у вибухах на залізниці на Харківщині – Лубківський


 Маркіян Лубківський
Маркіян Лубківський

Служба безпеки України затримала громадянина України, підозрюваного в підриві залізничного полотна під час руху поїзда «Лисичанськ-Харків» біля районного центру Чугуїв на Харківщині. Про це на своїй сторінці вFacebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

«СБУ затримала громадянина України «К», який, за наявними даними, може бути причетний до скоєння диверсій в Чугуївському та Зміївському районах в Харківській області, зокрема до підриву залізничної колії під час руху поїзда №532 «Лисичанськ-Харків», – написав він.

Лубківський зазначив, що громадянин України був затриманий при спробі виїхати з України на територію Російської Федерації.

СБУ також затримала підозрюваного у підриві цистерни з паливом на станції «Шебелинка», розташованої в селищі Андріївка на Харківщині.

Радник голови СБУ заявляє, що підозрюваний організував «канал фінансування терористів шляхом оформлення безпосередньо на них та їхніх родичів пенсійних карток на підставі фіктивних документів про статус вимушених переселенців з подальшою виплатою грошових коштів».

16 січня на Харківщині на станції Шебелинка був здійснений постріл по залізничній цистерні з пальним, у результаті чого почалася пожежа.

Упродовж останніх місяців на Харківщині сталася низка вибухів поблизу стратегічних об’єктів: військових частин і шпиталю, неподалік залізничних колій. Міліція розслідує факти вибухів за статтею «навмисне ушкодження майна шляхом вибуху» та «диверсії».

XS
SM
MD
LG