Доступність посилання

ТОП новини

«Нова газета»: затриманий донецькими сепаратистами російський журналіст має пошкоджене око


Павло Канигін
Павло Канигін

Російська «Нова газета» повідомляє, що її спеціальний кореспондент Павло Канигін має пошкоджене око внаслідок затримання сепаратистами зі збройного угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним.

За повідомленням видання, журналіста привезли до пункту пропуску на кордоні з Росією «Матвеєв Курган», і з ним уже розмовляли присутні там представники Федеральної служби безпеки Росії.

Газета звернула увагу, що затримання кореспондента сепаратистами і застосування до нього грубої фізичної сили відбувалося якраз у той самий час, коли в Росії президент Володимир Путін на зустрічі з президентом Фінляндії Саулі Нійністе наполягав на необхідності дотримання Мінських домовленостей.

Раніше у вівторок, 16 червня, сам журналіст повідомив Радіо Свобода про затримання, через яке він не зміг узяти участі у прямому ефірі російської служби радіо, як планувалося.

Редакція російської газети, зі свого боку, поінформувала, що Канигіна затримали «органи держбезпеки» сепаратистів через підозру в роботі не на «Нову газету», а на якесь із українських видань, і відтак готували його «депортацію» до Росії.

Головний редактор «Нової газети» Дмитро Муратов також звернувся до Міністерства закордонних справ та адміністрації президента Росії з проханням втрутитися.

Павло Канигін останнім часом багато пише в «Новій газеті» про участь Росії у війні проти України в частині Донбасу, про причетність до подій там російських військових, зокрема тих двох, які нині затримані в Україні після бою неподалік Луганська. Цими днями він перебував в окупованому Донецьку.

XS
SM
MD
LG