Доступність посилання

ТОП новини

Захист і прокуратура ще не визначилися, чи оскаржувати вирок Александрову і Єрофеєву


Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров у суді в Києві, 18 квітня 2016 року
Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров у суді в Києві, 18 квітня 2016 року

Захист і прокуратура ще не визначилися, чи будуть оскаржувати вирок у справі російських військових Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва, затриманих минулого року у зоні конфлікту на сході України.

«З приводу апеляції прокуратури ми уважно вивчимо вирок і потім ухвалимо рішення щодо подання апеляції», – сказав представник державного обвинувачення у справі російських військовослужбовців Ігор Німченко.

Він зазначив, що виправдання Александрова і Єрофеєва за трьома пунктами обвинувачення не має для прокуратури принципового значення, оскільки ці статті за тяжкістю покарання поглиналися іншими, більш тяжкими.

Відповідаючи на запитання, чи влаштовує прокурорів вирок, Німченко сказав: «У мене таке враження, що ми свою роботу зробили добре».

Захисник Александрова заявив, що має отримати текст вироку, щоб визначитися, чи оскаржувати його. «Нам тільки що лише оголосили вирок, і поки ми не маємо копії вироку на руках. Немає перекладеного вироку в мого підзахисного. Тому говорити про апеляцію чи про будь-які інші дії ми зможемо лише тоді, коли отримаємо вирок, вивчимо його та розглянемо перспективи його оскарження», – сказав Валентин Рибін.

За словами адвоката, згідно з нормами кримінально-процесуального права, в захисту є 30 днів для подачі апеляції.

Водночас адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська заявила, що, найімовірніше, вирок буде оскаржений. «90%, що ми оскаржимо це рішення», – сказала вона, але не уточнила термінів подачі апеляції.

18 квітня Голосіївський суд Києва засудив Александрова і Єрофеєва до 14 років позбавлення волі кожного з конфіскацією майна. Суд визнав їх винними у веденні агресивних воєнних дій, участі у терористичній організації, скоєнні терористичного акту, що призвело до смерті людини.

Водночас за трьома статтями суд виправдав Александрова та Єрофеєва. Це контрабанда зброї, носіння зброї без дозволу і порушення правил перетину кордону тимчасово окупованих територій.

Прокуратура просила для них 15 років позбавлення волі. Захист і самі підсудні просили їх виправдати.

XS
SM
MD
LG