Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання «Ісламська держава» опублікувало відео нападника на потяг у Німеччині


Прапор угруповання «Ісламська держава»
Прапор угруповання «Ісламська держава»

Угруповання «Ісламська держава» опублікувало відео, на якому, ймовірно, зображений шукач притулку з Афганістану, що з сокирою напав на пасажирів потяга у німецькій Баварії.

На відео, оприлюдненому агенцію новин «Амак», пов’язаною з ісламістами, містяться субтитри арабською мовою, а сам 17-річний хлопець мовою пушту заявляє, що він здійснить «операцію мученика» у Німеччині, він називає себе «солдатом халіфату».

Раніше агенція «Амак» повідомила, що хлопець, який напав на пасажирів потяга у Німеччині є членом угруповання «Ісламська держава».

У Німеччині пізно ввечері 18 липня внаслідок нападу 17-річного мігранта з Афганістану тяжко поранені четверо людей. Легших травм зазнали ще четверо, щонайменше 14 свідків інциденту звернулися до медиків у стані шоку. Сам нападник, який із сокирою у руках атакував людей у потязі на півдні Німеччини, був застрелений поліцією на околиці міста Вюрцбурґ.

У перших повідомленнях з місця інциденту йшлося про щонайменше 20 поранених.

Міністр внутрішніх справ федеральної землі Баварія Йоахім Германн заявив, що ще зарано говорити про мотиви нападника. Він жив у Охсенфюрті, неподалік Вюрцбурґа, у будинку для неповнолітніх біженців без супроводу дорослих.

Німеччина прийняла близько одного мільйона мігрантів у 2015 році, в тому числі тисячі неповнолітніх без супроводу дорослих. Багато з них утекли від війни в таких країнах, як Сирія, Ірак чи Афганістан.

Напад у Німеччині стався через кілька днів після того, як 14 липня у Франції нападник на вантажівці завдав смертельних травм 84 людям.

XS
SM
MD
LG