Доступність посилання

ТОП новини

Жителі Жовтих Вод залишились без світла через знеструмлення за борги місцевого підприємства


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Жовтих Водах близько тисячі квартир і приватних будинків залишились без світла через знеструмлення за борги місцевого підприємства «Восток – Руда». Про це повідомили місцеві жителі.

За їхніми словами, через знеструмлення підприємства без світла також близько трьох десятків установ, зокрема, каналізаційна станція.

Як поінформували в енергопостачальній компанії «Дніпрообленерго», з понеділка енергетики були змушені припинити постачання струму ТОВ «Восток - Руда», адже рівень розрахунків підприємства цього року склав лише 0,015%, а загальний борг сягнув понад 27 мільйонів гривень.

Водночас в енергокоманії визнали: заручниками ситуації виявились добросовісні платники – населення та установи міста, які отримують струм від підприємства «Восток – Руда».

«Боржник багато років користується тим становищем, що від нього живляться інші абоненти – соціально значимі для жовтоводців. Він тримає і енергетиків і все місто в заручниках, знаючи, що нам вкрай складно йти на крайні заходи і відключати його з центрів живлення», – поінформували в «Дніпрооболенерго».

Водночас в компанії зазначили, що наразі частково відновлюють енергопостачання підприємству, запроваджуючи графік обмеження постачання струму «на період активної фази його роботи з 10:00 до 17:00 і з 22:00 до 6:00 щодня».

«В інший час подача електроенергії буде відновлюватися», – зазначили в «Дніпрооболенерго».

У підприємстві «Восток – Руда» офіційних коментарів щодо ситуації на підприємстві не дають. 2016 року щодо «Восток – Руди», одного з найбільших підприємств з видобутку залізних руд і виробництва залізорудного концентрату в Україні, було порушено процедуру банкрутства.

XS
SM
MD
LG