Доступність посилання

ТОП новини

МВС Німеччини презентував нові антитерористичні заходи


Томас де Мезьєр
Томас де Мезьєр

Міністр внутрішніх справ Німеччини пропонує позбавляти німецького громадянства осіб, які мають подвійне громадянство і воюють на боці екстремістських угруповань за кордоном. Томас де Мезьєр також виступає за спрощення процедури депортації іноземців, яких вважають небезпечними.

11 серпня він презентував нові заходи для протидії тероризму в той час, як Берлін прагне заспокоїти громадськість після нещодавніх нападів у країні, відповідальність за які на себе взяло угруповання «Ісламська держава».

Де Мезьєр також заявив, що влада аналізує можливість посилення федеральної поліції і агентства внутрішньої розвідки.

Агенція АP повідомляє, що Німеччина також розглядає питання про приєднання до інших країн в перегляді профілів у соціальних мережах людей, що прибувають у країну в рамках гуманітарних програм з переселення.

У кінці липня «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за два напади: у поїзді поблизу Вюрцбурга і на музичному фестивалі в Ансбах – в яких прохачі притулку поранили загалом 20 людей.

Крім того, у липні стався напад на торговий центр у Мюнхені, під час якого 18-річний чоловік із німецьким й іранським громадянством убив дев’ятьох людей. За даними поліції, раніше він перебував на психіатричному лікуванні і був одержимий масовими вбивствами.

XS
SM
MD
LG