Доступність посилання

ТОП новини

У зоні бойових дій на Донбасі загинули троє українських військових – Лисенко


Андрій Лисенко, речник адміністрації президента з питань АТО
Андрій Лисенко, речник адміністрації президента з питань АТО

У зоні бойових дій на Донбасі 9 вересня загинули троє українських військовослужбовців, ще один зазнав поранення. Про це на брифінгу 10 вересня повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«Це сталося під Мар’їнкою під час обладнання вогневої позиції внаслідок спрацювання вибухового пристрою», – відзначив речник.

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявив зранку 10 вересня, що 9 вересня підтримувані Росією сепаратисти здійнили 30 обстрілів позицій українських військових. За цими даними, половина обстрілів зафіксована на Луганському напрямку, ще 10 – на Маріупольському, п’ять – на Донецькому.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в артилерійському обстрілі селища Спартак на північ від Донецька ввечері 9 вересня. В угрупованні «ЛНР» заявляють про обстріл села Калинове з напрямку села Новозванівка.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня.

XS
SM
MD
LG