Доступність посилання

ТОП новини

Росію позбавили ще двох олімпійських медалей через допінг


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міжнародний олімпійський комітет позбавив російських спортсменів іще двох олімпійських медалей через виявлене нині вживання ними допінгу.

За повідомленням МОК, повторні перевірки зразків дали позитивний результат у метальниці списа Марії Абакумової, яка на Олімпійських іграх у Пекіні 2008 року взяла срібло, і в Дениса Алексеєва, який здобув тоді ж бронзу в естафеті 4 по 400 метрів. Відтак їх позбавлено медалей і дискваліфіковано.

Також дискваліфіковані ще двоє російських олімпійців, які не здобули медалей, – бігунка на 10 тисяч метрів Інга Абітова, яка теж змагалася в Пекіні, і трекова велосипедистка Катерина Гніденко, яка виступала на Олімпійських іграх у Лондоні 2012 року.

Останнім часом МОК дискваліфікував чи й позбавив медалей уже цілу низку спортсменів із різних країн унаслідок повторних перевірок їхніх зразків, які вони здавали під час змагань попередніх років. Значну частку їх склали спортсмени з Росії, у спорті якої, як з’ясувалося, тривалий час діяла державна допінгова програма. Саме це викриття призвело до хвилі нових перевірок.

XS
SM
MD
LG