Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: немає альтернативи стратегічному партнерству між Україною й Польщею


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявив, що немає альтернативи стратегічному партнерству між Україною й Польщею. Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващиковським.

Як повідомляє прес-служба президента Україна, співрозмовники також обговорили важливість укладення найближчим часом двосторонньої угоди про співробітництво в сфері оборони, а також продовження взаємодії по лінії українсько-польсько-литовської бригади.

За повідомленням, Порошенко подякував Польщі за її активну роль в консолідації позицій країн ЄС на підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, а також сприяння Україні в реалізації програми внутрішніх реформ.

Окрему увагу сторони приділили питанням підготовки офіційного візиту президента України до Польщі у грудні цього року, додають в Адміністрації.

Під час зустрічі 13 вересня міністри закордонних справ України Павло Клімкін і Польщі Вітольд Ващиковський домовилися сприяти спільній роботі істориків, які досліджують такі сторінки українсько-польської історії, як події на Волині в часи Другої світової війни.

За даними Міністерства закордонних справ Польщі, станом на 31 липня цього року 83 тисячі громадян України мали дійсні дозволи на проживання у Польщі, зокрема 22,5 тисячі – на постійне проживання. Протягом останніх років ці цифри поступово зростали.

XS
SM
MD
LG