Доступність посилання

ТОП новини

У Мін’юсті знову заявляють про хакерські атаки на держреєстр юросіб


У Міністерстві юстиції України знову заявляють про хакерські атаки на Єдиний державний реєстр юридичних осіб.

«Знову DDoS-атаки на Єдиний державний реєстр юридичних осіб. Реєстр тимчасово частково недоступний, деякі з сервісів не працюють, або працюють із затримкою. Недоступні зовнішні сервіси, наприклад, отримання довідок із нашого сайту, але нотаріуси й реєстратори працюють із системою, хоча й із затримками», – написав на своїй сторінці Facebook заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

За його словами, Мін’юст готовить заяву в правоохоронні органи.

Водночас у держпідприємстві «Національні інформаційні системи» (НАІС), яке забезпечує технічне забезпечення систем держреєстрів, заявляють, що на ЄДР здійснюється комп’ютерна атака типу «відмова в обслуговуванні» (DDоS).

«Національні інформаційні системи» вживає вичерпних заходів технічного і організаційного характеру для усунення наслідків атаки, додають у компанії.

У«НАІС» зауважують, що держреєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань працює в звичному режимі, однак, поки триває атака, можливі певні складнощі з доступом до реєстру.

Про хакерські атаки на реєстр юросіб повідомлялося 22-23 вересня.

Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців є автоматизованою системою збирання, захисту, обліку і надання інформації про юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

XS
SM
MD
LG