Доступність посилання

ТОП новини

Янукович пропонує допитати його у Ростові-на-Дону в Росії – адвокат


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Колишній президент України Віктор Янукович не приїхав до Генпрокуратури України і пропонує допитати його у Ростові-на-Дону в Росії. Про це повідомив адвокат екс-президента Віталій Сердюк, який прийшов до слідчого.

Екс-президент мав з’явитися 5 грудня до слідчого Генпрокуратури на допит як підозрюваного у справі про державну зраду.

28 листопада 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив екс-президенту України Віктору Януковичу підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – «державна зрада» і «посягання на територіальну цілісність держави».

Якщо Янукович не з’явиться на допит, це може стати приводом для початку стосовно нього заочного досудового розслідування.

Минулого тижня суд допитав колишнього президента України у справі щодо п’ятьох колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані. Допит відбувся у режимі відеоконференції, Янукович перебував в Ростові-на-Дону.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії.

XS
SM
MD
LG