Доступність посилання

ТОП новини

Дніпро: підприємці перекрили рух, протестуючи проти знесення їхніх кіосків


Минулорічний протест підприємців у Дніпрі проти демонтажу МАФів, 15 лютого 2016 року
Минулорічний протест підприємців у Дніпрі проти демонтажу МАФів, 15 лютого 2016 року

Близько сотні підприємців у Дніпрі перекрили рух автотранспорту на проспекті Богдана Хмельницького. Акція, що розпочалася ввечері 6 грудня, оголошена як безстрокова.

За словами підприємців, вони протестують проти знесення своїх торговельних павільйонів. Деякі підприємці прийшли на акцію з рідними та дітьми. Як стверджують підприємці, вони є власниками яток, на роботу яких з міською владою укладені угоди до березня 2018 року. Наразі їхні кіоски готують до знесення.

Як заявили мітингувальники, перекриття руху – вимушений крок, «щоб влада їх почула».

Наразі автотранспорт і вантажні авто, які рухаються по проспекту, поліція скеровує в об’їзд – дворами біля багатоповерхових будинків. Рух транспорту також ускладнено через сніг.

У вівторок начальник управління торгівлі міської ради Руслан Мороз оприлюднив рішення міськради з переліком кіосків, що потребують знесення, як незаконні. У переліку також є кіоски на проспекті Хмельницького.

У липні 2016 року у Дніпрі розпочався конфлікт між власниками кіосків і міською владою під час демонтажу МАФів (малих архітектурних форм), які влада називала незаконними. Десятки підприємців пікетували обласну прокуратуру, протестуючи проти знесення їхніх яток. За словами пікетувальників, під час демонтажу сталися сутички між комунальниками і підприємцями, що намагалися захистити своє майно. Проти підприємців застосували сльозогінний газ, постраждали 12 людей.

Водночас у мерії Дніпра тоді заявили, що розпочали нову хвилю боротьби з незаконними МАФами у місті. Влада запропонувала підприємцям самостійно демонтувати свої споруди та «розпочати діалог з владою міста щодо отримання нових місць для оренди».

Конфлікт між підприємцями – власниками МАФів і мерією у Дніпрі триває з лютого 2016 року. Тоді у міськраді заявили, що у місті налічується 3,5 тисячі незаконних торговельних точок і їх треба знести. Але власники яток зазначали, що досі у місті не затверджені правила функціонування МАФів, відтак міська влада несе відповідальність за псування їхнього майна.

XS
SM
MD
LG