Доступність посилання

ТОП новини

Група депутатів ініціює виключення Савченко зі складу комітету з питань національної оборони


Надія Савченко у Верховній Раді, архівне фото
Надія Савченко у Верховній Раді, архівне фото

Група народних депутатів підготувала проект постанови про виключення своєї колеги Надії Савченко зі складу парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони

«Щойно разом з колегами з різних фракцій підписав проект постанови Верховної Ради України про виключення Надії Савченко (фракція «Батьківщина») зі складу комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони», – написав на своїй сторінці в Facebook депутат від фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук.

Мосійчук також опублікував фотокопію проекту постанови і відповідне звернення.

Він додав, що депутати будуть наполягати, «щоб ця постанова була розглянута на найближчому засіданні парламенту».

За повідомленнями, Надія Савченко 7 грудня таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Згодом Савченко пояснила, що ця зустріч мала на меті посилити «мінський формат» мирних переговорів щодо Донбасу і зробити його більш дієвим. Депутат також наголосила, що на цій зустрічі не йшлося про амністію учасникам незаконних збройних формувань.

Плотницький підтвердив, що разом із Захарченком зустрічався з Савченко в Мінську. За його словами, на зустрічі йшлося про обмін полоненими за формулою «всіх на всіх». «Це треба сприймати правильно, треба розуміти, що весь цей процес іде в рамках мінських переговорів», – заявив Плотницький.

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони направив звернення до Служби безпеки України стосовно перевірки інформації про зустріч Савченко, яка є членом цього комітету, з керівниками угруповань «ЛНР» і «ДНР» Плотницьким і Захарченком. У разі отримання інформації питання розглянуть на засіданні комітету.

У Службі безпеки України сьогодні заявили, що на зустрічі Савченко і лідерів угруповань «ДНР» і «ЛНР» кулуарно обговорювалося зняття економічних санкцій з непідконтрольних владі України районів Донбасу і амністія проросійських бойовиків.

XS
SM
MD
LG