Доступність посилання

ТОП новини

Ув’язненого Лугіна етапували з окупованого Криму, ймовірно, до Росії – родичі


Андрій Лугін, архівне фото
Андрій Лугін, архівне фото

Утримуваного в СІЗО окупованого Сімферополя екс-депутата Керченської міськради Андрія Лугіна етапували з окупованого Криму, ймовірно, до Росії. Про це з посиланням на дружину ув’язненого Ірину Лугіну повідомила у п’ятницю Кримська правозахисна група.

«За інформацією Ірини Лугіної, її чоловіка вивезли з Криму в Росію без медичного супроводу, не знявши операційні шви», – йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, після того, як Андрій Лугін спробував накласти на себе руки і перерізав горло, його прооперували в Сімферопольській міській лікарні. Там він перебував з 26 квітня до 2 травня. Пізніше його виписали з лікарні і відправили знову у СІЗО.

У медичному висновку, за словами дружини, йшлося, що 5 травня Лугіну мали зняти шви, однак, вже 3 травня, не здійснивши процедуру, її чоловіка вивезли до Росії без медичного супроводу.

Офіційно Ірині Лугіній не повідомили, чи де перебуває її чоловік, зазначили у Кримській правозахисній групі. Вона припускає, що його вивезли в Краснодарський край, а звідти етапують до Мордовської колонії.

Інформація з боку російських правоохоронних органів в анексованому Криму поки відсутня.

Днями від родичів Андрія Лугіна стало відомо, що він перерізав собі вени, щоб не їхати в Росію, а перед тим оголосив сухе голодування.

Лугін був засуджений у 2010 році до довічного ув'язнення. Суди двох інстанцій визнали його винним у вбивстві й участі в злочинному угрупуванні Андрія Лаптєва, яка діяла в Керчі в 90-х роках. В оприлюдненому зверненні Андрій Лугін заявляв, що протягом останніх трьох років підконтрольні Росії чиновники в Криму порушують його права.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Однак та заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG