Доступність посилання

ТОП новини

Фонд держмайна: суд зупинив виконання ухвали про стягнення боргу з ОПЗ на користь Ostchem


Одеський припортовий завод
Одеський припортовий завод

Вищий спеціалізований суд України зупинив виконання ухвали одеського суду про стягнення боргу з Одеського припортового заводу на користь компанії Ostchem Дмитра Фірташа, повідомляє прес-служба Фонду державного майна.

За даними фонду, Вищий спецсуд 17 травня взяв до провадження касаційну скаргу Фонду держмайна у справі щодо боргу ОПЗ перед компанією Ostchem.

Фонд державного майна 13 травня подав касаційну скаргу, фонд просить скасувати ухвали Южного міського суду та Апеляційного суду Одеської області щодо боргу ОПЗ, а також передати справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

У березні Южний міський суд Одеської області задовольнив клопотання представника компанії Ostchem про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України рішення Стокгольмського арбітражу про стягнення з ОПЗ на користь компанії Ostchem понад 193 мільйони доларів основного боргу і понад 57 мільйонів доларів нарахованої пені за прострочення платежів.

10 травня суд не задовольнив апеляційну скаргу ОПЗ, а ухвалу Южного міськсуду залишив без змін.

Компанія Ostchem Дмитра Фірташа продавала на ОПЗ газ. Публічне акціонерне товариство «Одеський припортовий завод» – це гігантський український виробничий комплекс, що працює з 1978 року. Він розташований за 30 кілометрів від Одеси і займає площу 250 гектарів. Основна продукція – карбамід та аміак – мінеральні добрива, які використовують аграрії. Понад 20 років держава намагається його продати, проте приватизація щоразу зривається.

XS
SM
MD
LG