Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок» заявляє про намір зберегти свої сторінки в російських соцмережах


У політичній партії «Опозиційний блок» заявляють про намір зберегти свої сторінки в російських соцмережах «ВКонтакте» та «Однокласники». Про це заявив народний депутат від «Опозиційного блоку» Юрій Павленко.

За його словами, рішення Ради національної безпеки і оборони про закриття доступу до соцмереж «не забороняє користуватися ними громадянам України», тому партія продовжить спілкування з виборцями в соцмережах.

«Указ президента, який дав зелене світло рішенням РНБОУ, стосується провайдерів, а не звичайних громадян. Уже зараз мільйони наших громадян заходять у ці соцмережі через анонімайзери або в інший спосіб. Ми й надалі продовжимо спілкування в усіх соцмережах», – наголосив Павленко, якого цитує прес-служба партії.

За його словами, «Опозиційний блок» вважає «незаконним» указ президента України Петра Порошенка про блокування доступу до російськихінтернет-ресурсів «як такий, що порушує демократичні принципи людини і громадянина»

Павленко повідомив, що «Опозиційний блок» має намір оскаржити це рішення у Конституційному суді.

15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, що передбачає застосування нових санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб. У списку 468 юридичних осіб – зокрема сервіси «Яндекс», соцмережі «ВКонтакте», «Однокласники», сайти Mail.Ru Group, антивірусні компанії «Лабораторія Касперського» і DrWeb.

Згідно з указом, інтернет-провайдери зобов’язані заблокувати доступ до цих інтернет-ресурсів.

Це рішення викликало суперечливу реакцію. Зокрема, міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch вважає, що слід скасувати заборону, а також вжити заходb щодо захисту свободи слова й інформації в Україні. Натомість у НАТО погодилися з позицією Києва, що блокування російських інтернет-ресурсів в Україні є питанням безпеки, а не свободи слова.

XS
SM
MD
LG