Доступність посилання

ТОП новини

Афганістан: щонайменше 20 поліцейських загинули через напад талібів


Бійці афганських сил безпеки
Бійці афганських сил безпеки

Щонайменше 20 афганських поліцейських загинули в неділю вранці у результаті штурму талібами кількох контрольно-пропускних пунктів у нестабільній південній провінції Забуль. Також принаймні 15 людей отримали поранення, повідомив губернатор цієї афганської провінції.

Місцеві чиновники закликали афганські телеканали приділити цим подіям належну увагу, оскільки вони не змогли отримати допомоги від вищого керівництва та наголосили на відсутності належного порядку в лавах органів безпеки країни.

Скоординований напад стався всього через місяць після того, як таліби вбили принаймні 135 представників сил безпеки в північній провінції Балх в найбільш смертоносному нападі повстанців на афганську військову базу. Тоді таліби на своєму сайті взяли на себе відповідальність за напад.

Серія нападів свідчить про посилення талібів після того, як понад 15 років тому вони були відсторонені від влади військами США і міжнародної коаліції у 2001 році. Свій щорічний «весняний наступ» таліби розпочали наприкінці квітня, хоча і впродовж зими їхні сутички з урядовими військами не припинялися.

Під час іншого інциденту в столиці Афганістану Кабулі 20 травня невідомими озброєними людьми були застрелені німецька жінка та охоронець, а ще одну фінську жінку зловмисники викрали, перш ніж втекти з місця злочину. Про це повідомив офіційний представник міністерства внутрішніх справ Афганістану. За його словами, інцидент стався перед жіночим пансіоном, слідство триває.

XS
SM
MD
LG