Доступність посилання

ТОП новини

Штаб Навального в Москві пустили назад в офіс – Ляскін


Московський передвиборчий штаб російського опозиціонера Олексія Навального пустили назад в офіс. Про це повідомили в Twitter соратники російського політика Микола Ляскін і Леонід Волков.

Ляскін уточнив, що поліцейські підтвердили законність перебування штабу на орендованій площі.

Штаб Навального зранку 3 червня заявив, що працює надворі, бо не може потрапити в офіс, де в ніч на 3 червня замінили замки. Соратники Навального заявляли, що на власника приміщення чинився тиск, але не уточнили, ким саме.

Московський штаб Олексія Навального діє з 29 травня. Його відкриття кілька разів переносилося через проблеми з орендодавцями. На початку травня власник приміщення в Москві, в якому спочатку знаходився штаб, вирішив розірвати договір оренди.

Олексій Навальний має намір брати участь у виборах президента Росії в 2018 році. Його передвиборчі штаби відкрилися в десятках міст, і, як повідомляє російська служба Радіо Свобода, у деяких з них на соратників опозиціонера і на орендодавців, які співпрацюють з ними, тиснули. Так минулого тижня в Іркутську побили сина бізнесмена, який здає приміщення під штаб Навального. У березні в Санкт-Петербурзі підпалили двері штабу політика. В Уфі двері передвиборчого штабу закидали яйцями, а в Томську співробітникам штабу залили монтажною піною двері квартир і глушники в автомобілі.

Наприкінці квітня на самого Навального напали в Москві. Невідомі облили політика зеленкою, він отримав хімічний опік ока. Через кілька днів після цього опозиціонеру видали закордонний паспорт, і він відправився на операцію до Барселони.

Вибори президента Росії заплановані на березень наступного року.

4 травня прокремлівський Всеросійський центр дослідження громадської думки, відомий за російським скороченням ВЦІОМ, опублікував результати опитування, згідно з яким роботу Путіна на посаді президента Росії позитивно оцінюють 81 відсоток росіян – на 4 відсотки менше, ніж на початку 2017 року. Пізніше російський «Левада-Центр» оприлюднив дослідження, за яким більше від половини росіян хотіли би бачити Путіна на посаді президента і після 2018-го.

Згідно з результатами опитування, шість відсотків проголосували б за лідера ЛДПР Володимира Жириновського, три відсотки – за лідера КПРФ Геннадія Зюганова, а два – за опозиціонера Олексія Навального.

XS
SM
MD
LG