Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: детективи розслідуватимуть «справу чорної бухгалтерії» Партії регіонів у складі спільної слідчої групи з ГПУ


У Національному антикорупційному бюро України заявляють, що детективи продовжать розслідування так званої «справи чорної бухгалтерії Партії регіонів» у складі спільної слідчої групи з департаментом спецрозслідувань Генпрокуратури, очолюваним Сергієм Горбатюком.

Як повідомляє прес-служба бюро, детективи НАБУ продовжать роботу над своїми напрацюваннями у складі спільної слідчої групи і сподіваються, що встановлені ними факти отримають належну правову оцінку.

У НАБУ зауважують, що слідча група у складі детективів НАБУ та працівників департаменту спецрозслідувань ГПУ була утворена ще минулого року з метою спільного дослідження записів«чорної бухгалтерії Партії регіонів».

«Від початку розслідування стало зрозуміло, що ці записи мають доказове значення у розслідуванні проваджень за фактом узурпації влади Віктором Януковичем, трагічних подій під час Революції гідності, підкупу суддів Конституційного суду та інших епізодів, які команда Сергія Горбатюка розслідує протягом останніх трьох років», – зазначають у бюро.

Раніше сьогодні у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили про щодо рішення керівника САП Назара Холодницького припинити слідство стосовно голови ЦВК і передачу матеріалів «чорної бухгалтерії» Партії регіонів до департаменту спеціальних розслідувань ГПУ.

У травні 2016 року Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви екс-заступника голови Служби безпеки України Віктора Трепака про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів.
Трепак в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна» заявив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопосадовців. За його словами, йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG