Доступність посилання

ТОП новини

Сайт уряду відновив роботу після кібератаки


Триває робота з локалізації вірусу та подолання наслідків кібернападу, заявив прем'єр Володимир Гройсман
Триває робота з локалізації вірусу та подолання наслідків кібернападу, заявив прем'єр Володимир Гройсман

Урядовий сайт відновив роботу після кібератаки вірусу Petya, повідомив у Facebook прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

«Це – перший позитивний сигнал. Триває робота з локалізації вірусу та подолання наслідків кібернападу», – написав він.

27 червня про масштабну хакерську атаку на низку банківських установ повідомили в НБУ. Окрім того, про атаку вірусом «Petya.A» повідомила «Нова пошта», також є інформація про кібератаки на Кабінет міністрів, «Укренерго», «Київенерго», «Запоріжжяобленерго», «Дніпроенерго», аеропорт «Бориспіль» та кілька редакцій великих медіахолдингів у Києві та Львові.

Чорнобильська АЕС перейшла на радіаційний моніторинг промислового майданчика у ручному режимі через кібератаку.

Департамент кіберполіції повідомив про має 22 звернення про втручання у роботу персональних комп’ютерів станом на 16:10 від державних та приватних установ, зокрема, одного мобільного оператора

За попередньою інформацією, йдеться про вірус-вимагач, який шифрує інформацію на комп’ютері і вимагає у користувачів гроші за розшифрування.

Про вірус «Petya» у своїх оглядах повідомляли представники розробника антивірусу «Zillya» у 2016-му. Ймовірно, зараз йдеться про якусь модифікацію згаданої програми.

Окрім того, про «потужну хакерську атаку» на його сервери повідомив 27 червня російський нафтовий гігант «Роснефть». Чи пов’язані ці випадки, наразі невідомо.

XS
SM
MD
LG