Доступність посилання

ТОП новини

Евакуйовані через повінь жителі Закарпаття повертаються додому – ДСНС


Жителі Закарпаття, яких напередодні евакуювали через повінь, повертаються до своїх будинків, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

«Паводкова ситуація на території області повністю контрольована. На більшості річок спостерігається зниження рівнів води. У селі Вільхівка Іршавського району підтоплення житлових будинків немає, спостерігається подальше зниження рівня води. Населення повертається до місць проживання», – повідомляє ДСНС 17 грудня.

За даними служби, на даний час залишаються підтопленими 1023 дворогосподарства (самовільна забудова в низинах та зонах можливого підтоплення), 313 підвальних приміщень, 2,4 тисячі гектарів сільгоспугідь, одна ділянка дороги загальною протяжністю 150 метрів. На цій ділянці дозволений рух великовантажного транспорту. Обмежень руху на автомобільних дорогах області немає.

Жертв і постраждалих внаслідок повені немає.

Напередодні у ДСНС повідомляли, що через повінь на Закарпатті в селі Вільхівка Іршавського району рятувальники евакуювали 170 людей.

Закарпаття часто потерпає від повеней. За даними екологів, масштабні паводки є наслідками неконтрольованої вирубки лісів Карпат.

XS
SM
MD
LG