Доступність посилання

ТОП новини

Навальний оскаржив рішення Верховного суду Росії про відмову допустити його до виборів


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Російський опозиціонер Олексій Навальний оскаржив постанову Верховного суду Росії, який підтримав рішення Центральної виборчої комісії про заборону його участі у майбутніх президентських виборах.

Як повідомив 3 січня юрист Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов, скаргу подали до апеляційної інстанції Верховного суду Росії. У фонді опозиціонера розраховують, що апеляція буде розглянута у найближчі дні.

Верховний суд Росії відхилив позов Навального 30 грудня. Представники ЦВК тоді вкотре заявили, що не можуть зареєструвати опозиціонера кандидатом у президенти через непогашену судимість у «справі «Кіровлісу». Прихильники опозиціонера назвали недопуск до виборів незаконним.

25 грудня ЦВК Росії відмовилася реєструвати Навального кандидатом у президенти через умовне засудження у справі, яку опозиціонер назвав політичною. У відповідь політик закликав бойкотувати вибори і анонсував акцію протесту. Після цього в Кремлі заявили про необхідність перевірити заклики Навального на відповідність російському законодавству.

Вибори президента Росії призначені на 18 березня 2018 року. Брати участь у них мають намір, зокрема, чинний російський президент Володимир Путін, телеведуча Ксенія Собчак, уповноважений з прав підприємців Борис Титов, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, засновник «Яблука» Григорій Явлінський і директор підмосковного радгоспу Павло Грудінін від КПРФ.

У ЦВК Росії заявляють, що загальне число охочих стати кандидатами на виборах перевищило 60 осіб.

XS
SM
MD
LG