Доступність посилання

ТОП новини

«Твіттер» заявив, що не буде блокувати світових лідерів навіть за суперечливі заяви


Дональд Трамп заявив у твітері 2 січня, що його «ядерна кнопка … більша і потужніша», ніж північнокорейська
Дональд Трамп заявив у твітері 2 січня, що його «ядерна кнопка … більша і потужніша», ніж північнокорейська

Соціальна мережа швидких повідомлень «Твіттер» заявила, що не буде блокувати облікові записи світових лідерів, навіть якщо вони роблять «суперечливі заяви», з метою підтримати «публічне обговорення» політичних питань.

«Твіттер» має на меті служити глобальному, публічному спілкуванню і підтримувати його. Обрані світові лідери відіграють критично важливу роль у цьому спілкуванні через їхній значний вплив на суспільство», – заявила компанія у своєму блозі 5 січня.

«Блокування світових лідерів у твітері чи усунення їхніх суперечливих твітів приховало б важливу інформацію, яку люди мають бачити і обговорювати. Такий крок також не змусив би таких лідерів замовкнути, але, безумовно, перешкодив би необхідному обговоренню їхніх слів і дій», – заявила компанія.

При цьому вона залишила відкритою можливість усувати окремі твіти політичних лідерів, які вважатиме неприпустимими.

У заяві не згадано імені президента США Дональда Трампа, який днями натякав у твітері на можливість використання США ядерної зброї, що викликало критику соцмережі за те, що вона дозволяє публікувати погрози застосувати насильство.

Трамп, зокрема, заявляв, що його «ядерна кнопка … більша і потужніша», ніж північнокорейська. Деякі активісти заявляли, що «Твіттер» мав би заблокувати обліковий запис президента США на виконання політики компанії боротися з закликами до насильства.

XS
SM
MD
LG