Доступність посилання

ТОП новини

Суд позбавив жіночу молодіжну збірну Росії з гандболу «срібла» Євро-2017


Суд Європейської гандбольної федерації позбавив жіночу молодіжну збірну Росії з гандболу срібної медалі чемпіонату Європи 2017 року, який відбувався в Словенії, інформує прес-служба федерації.

Згідно з повідомленням, у допінг-пробах Антоніни Скоробогатченко, Марії Дувакіної та Марії Дудіної виявили мельдоній. Спортсменок відсторонили від змагань на 20 місяців. Рішення суду можна оскаржити до 26 січня.

Розслідування Всесвітньої антидопінгової агенції (ВАДА) виявило підтримувану державою програму вживання допінгу в Росії і приховування такого вживання.

Перед літньою Олімпіадою в Ріо-де-Жанейро у 2016 році МОК не став накладати повну заборону на участь росіян у змаганнях, делегувавши це рішення міжнародним федераціям з окремих видів спорту. Через це в Іграх не брали участь російські важко- і легкоатлети (за винятком однієї спортсменки, Дарії Клішиної, яка тренувалася й готувалася не в Росії).

5 грудня 2017 року Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відсторонив збірну Росії від участі в зимових Олімпійських іграх у Пхйончхані. У МОК на підставі двох розслідувань визнали доведеним фактом, що Кремль організував систему застосування допінгу в спорті.

За рішенням МОК також був дискваліфікований Олімпійський комітет Росії. Російським спортсменам, які довели, що не застосовували допінг, дозволили змагатися під нейтральним прапором.

XS
SM
MD
LG