Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Верховний суд відмовився переглядати вирок «ловцю покемонів» Соколовському


Руслан Соколовський
Руслан Соколовський

Верховний суд Росії відмовився переглядати вирок відеоблогеру Руслану Соколовському, який був засуджений до двох років і трьох місяців позбавлення волі умовно за звинуваченням в образі почуттів вірян, повідомляє Російське агентство правової і судової інформації з посиланням на прес-службу суду.

«Суддя відмовився передати касаційну скаргу на вирок Верх-Ісетського суду Єкатеринбурга від 11 травня 2017 року щодо Руслана Соколовського для розгляду до президії Верховного суду», – заявив представник суду.

Руслан Соколовський був затриманий у вересні 2016 року. Його звинуватили в образі почуттів вірян за те, що він грав у мобільну гру Pokemon Go у православному храмі. 11 травня суд в Єкатеринбурзі засудив відеоблогера до трьох з половиною років умовного позбавлення волі і обов’язкових робіт.

Свердловський обласний суд Росії розглянув апеляційну скаргу на вирок блогеру і скоротив йому умовний термін до двох років і трьох місяців.

При цьому адвокат Соколовського наполягав на скасуванні вироку. Сам блогер заявив, що буде домагатися скасування вироку в Європейському суді з прав людини.

Звинувачення в образі почуттів вірян, розпалюванні ненависті і незаконному обігу пристроїв для ведення прихованого запису Соколовський відкидає.

Правозахисний центр «Меморіал» раніше визнав Руслана Соколовського політичним в'язнем.

XS
SM
MD
LG