Доступність посилання

ТОП новини

Луценко вніс до Ради подання щодо Савченко


Надія Савченко 15 березня біля будівлі СБУ
Надія Савченко 15 березня біля будівлі СБУ

Генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата Надії Савченко. Про це речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Сарган опублікувала текст подання.

Раніше сьогодні в парламенті генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Савченко підозроюють в плануванні теракту в парламенті України.

«У слідства є незаперечні докази того, що Надія Савченко, народний депутат України особисто планувала, особисто вербувала, особисто давала вказівки про те, як провести терористичний акт тут, в цьому залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі: урядову і посадову, мінометами обрушивши купол Верховної Ради і автоматами добиваючи тих, хто виживе», – сказав Луценко.

Надія Савченко заяви генпрокурора поки що не коментувала. Вона перебуває на допиті в СБУ у справі колишнього переговірника зі звільнення полонених Володимира Рубана, який був затриманий 8 березня на КПВВ «Майорське» при спробі переміщення великої кількості зброї з окупованих бойовиками районів Донецької області.

Верховна Рада сьогодні виключила депутата Надію Савченко із комітету з питань національної безпеки і оборони.

XS
SM
MD
LG