Доступність посилання

ТОП новини

Росія закриває консульство США в Петербурзі й висилає дипломатів – Лавров


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Росія оголошує про закриття генерального консульства США в Санкт-Петербурзі й висилає стільки ж дипломатів, скільки раніше вислали Сполучені Штати та інші країни, що висловили солідарність із Великою Британією. Про це 29 березня оголосив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«Буквально в ці хвилини посол США Гантсман запрошений до нашого міністерства, де мій заступник Сергій Рябков викладає йому зміст цих заходів щодо США, вони включають висилку аналогічної кількості дипломатів і вони включають наше рішення відкликати згоду на функціонування генерального консульства США в Санкт-Петербурзі», – заявив Лавров.

Згідно з повідомленням МЗС Росії, ці дипломати мають залишити територію Росії до 5 квітня 2018 року.

Щонайменше 28 країн вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на отруєння 4 березня нервово-паралітичною речовиною колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля і його дочки у британському Солсбері. Лондон і його союзники звинуватили Москву в отруєнні, але Кремль неодноразово заперечував причетність Росії.​

США вислали 60, Велика Британія – 23, Україна – 13 російських дипломатів. Решта країн, що висловили таким чином солідарність із Лондоном, обмежилися висилкою від одного до чотирьох дипломатів.

Дипломатичне «похолодання» від Аляски до Каліфорнії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:55 0:00

XS
SM
MD
LG