Доступність посилання

ТОП новини

Росія не прагне розділити Європу – Путін перед візитом до Відня


Президент Росії Володимир Путін дав інтерв’ю австрійському телеканалу ORF напередодні свого візиту до Відня
Президент Росії Володимир Путін дав інтерв’ю австрійському телеканалу ORF напередодні свого візиту до Відня

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що Москва зацікавлена в «об’єднаному і процвітаючому» Європейському союзі. Він сказав про це в інтерв’ю австрійському телеканалу ORF напередодні свого візиту до Відня.

«Чим більше проблем є в ЄС, тим більшими є ризики і непевність для нас… Нам потрібно вибудовувати співпрацю з ЄС. Ми не прагнемо розділити Євросоюз», – сказав Путін.

Путін також заперечив, що Росія «сіє розбрат», підтримуючи тісні зв'язки з європейськими популістськими рухами, такими як права Партія свободи (FPO), що є частиною австрійського уряду.

5 червня у Відні Путін має провести переговори з президентом Австрії Александером ван дер Белленом і канцлером Себастіаном Курцом. Це перший візит Путіна до Західної Європи з моменту його переобрання на четвертий термін у березні цього року.

Відносини Москви із Заходом залишаються напруженими, зокрема, через її агресію в Україні, роль у сирійському конфлікті й отруєнні колишнього російського шпигуна і його дочки у Великій Британії.

Під час переговорів, як очікують, йтиметься, зокрема, про санкції ЄС, запроваджені проти Росії після анексії українського Криму в березні 2014 року, і підтримки бойовиків на сході України.

Консервативний лідер Австрії Курц виступає за поступове скасування санкцій, якщо буде досягнутий прогрес у вирішенні українського конфлікту.

Лідер партнера Курца по коаліції Гайнц-Крістіан Штрахе раніше закликав скасувати обмежувальні заходи.

XS
SM
MD
LG